Over de grens

Foto's gemaakt in Europa en daar buiten.

België

aan de Noordzee en wordt begrensd door Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het land is 30.528 km² en heeft een bevolking van 12 mil. inwoners.

51 afbeeldingen

Cuba

staat bekend om de Caribische sferen, het levendige karakter, oude nostalgische auto's, salsamuziek, kleurrijke huisjes, gebergten,

87 afbeeldingen

Denemarken

heeft een totale oppervlakte van 43.094 km², iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot als België. Het bestaat uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen. Van de bijna 5,9 mil. inwoners.

15 afbeeldingen

Duitsland

is een land in Centraal-Europa. en grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. De hoofdstad en grootste stad van het land is Berlijn.

52 afbeeldingen

Engeland

maakt met Noord-Ierland, Schotland en Wales deel uit van Verenigd Koninkrijk. Engeland is het gebied met de meeste inwoners en de grootste oppervlakte. Het omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, in het westen grenzend aan Wales en in het noorden aan Schotland. Engeland telde in 2019 ruim 56,3 mil. inwoners.

42 afbeeldingen

Italië

Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.
Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel "de laars" genoemd. Italië heeft 62.402.659 (2020) inwoners. De hoofdstad van het land is Rome.

77 afbeeldingen

Ierland

beslaat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland. De andere 20% behoort tot Noor-Ierland. De aanduiding is Ierland. Het land telt 5.176.569 inwoners.

82 afbeeldingen

IJsland

wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het n.o. van het land ligt net binnen de poolcirkel. IJsland had een bevolkings aantal van 368.792, oppervlakte van 103.000 km². En het dunstbevolkte land van Europa.

85 afbeeldingen

Namibië.

is een land in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi natuurlijke grenzen met Angola en Zambia, in het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika. In het n.o. vormt de 21ste lengtegraad en in het z.o. de grens met Botswana.

59 afbeeldingen

Wales

maakt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Historisch gezien is Wales als geheel nooit een zelfstandige staat geweest. Wales telt iets meer dan drie miljoen inwoners waarvan nog een zesde Welsh spreekt.

45 afbeeldingen

Schotland

omvat het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland. Schotland kent een eigen rechtsstelsel, Schotland telt ruim 5,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh.

55 afbeeldingen

Zwitserland

Een paar foto's om indruk te krijgen van dit mooie land, ik moet snel weer dit land gaan verkennen.

22 afbeeldingen